Selecteer een pagina

Naam: Anouanouk-brokxk Brokx
Leeftijd: 41 jaar
Woonplaats: Dordrecht
Baan in loondienst: Medisch secretaresse
Eigen onderneming: Schoonheidsspecialist en pedicure aan huis. www.neerlandsmooiste.nl
Mijn motto: Geniet er van zolang het kan!
Wat weten weinig mensen van je? Mijn klanten weten vaak niet dat ik enorm van festivals houd. Ik wilde dat eerst scheiden, maar ik kom klanten vaak gewoon tegen!

De juiste combinatie
Ik werkte al tijden in de verpleging, maar op een gegeven moment was ik niet meer gelukkig met mijn werk. Ik wilde mijn vrijheid terug. De flexibiliteit in de verpleging was helemaal verdwenen. Ik schoolde mij in 2004 om tot schoonheidsspecialist en pedicure en deed een visagistenopleiding. In 2008 begon ik mijn eigen zaak. Toen stond ik dus nog met één been in de verpleging. Mijn leidinggevende destijds begreep er niets van. Mijn baan moest op de eerste plaats staan! Daarom ben ik een opleiding tot medisch secretaresse gaan doen. In 2011 heb ik mijn diploma gehaald en werd ik aangenomen op de werkplek waar ik als verpleegster werkte. Sindsdien combineer ik mijn baan in loondienst met een rol als schoonheidsspecialist en pedicure.

Kiezen
Het ondernemersbloed zit in mijn familie. Mijn vader had een eigen bedrijf, mijn oom ook en mijn opa was schoenmaker. Dan begint het te kriebelen. Ik ben daarom erg blij met de combi. Mijn eigen bedrijf geeft mij heel veel vrijheid. Ik kan alles zelf indelen en doe dan ook alles zelf, van A tot Z. De behandeling, de inrichting van de salon, financiën, marketing. In loondienst ben je maar een klein onderdeel van een groter geheel, nu ben ik het allemaal!

Zekerheid
Ik combineer nu omdat ik de financiële zekerheid belangrijk vind. Mijn inkomen haal ik voor 75% uit mijn vaste baan en 25% uit mijn onderneming. Mijn wens is dat mijn eigen bedrijf meer gaat opbrengen en ik minder afhankelijk word van mijn baan. Ik denk wel dat ik in loondienst wil blijven werken. Vooral voor de sociale zekerheden. Verzekeringen zijn als zelfstandige moeilijk te betalen. Het is fijn dat die kant dan gewaarborgd is.

Vrijheid
Als ondernemer is het behouden van je vrijheid ook niet altijd makkelijk, heb ik ervaren. De zorgverzekeraars kozen ervoor om het behalen van specialisaties in mijn vakgebied erg ingewikkeld te maken. Ik koos ervoor om er niet in mee te gaan. Nu worden mijn werkzaamheden niet meer vergoed door de verzekering. Dat is jammer, maar ik heb er wel mijn vrijheid voor teruggekregen. Anders bepaalt er toch nog iemand wat je moet doen, is het niet je werkgever zijn het de verzekeraars!

Tip!
Mijn tip aan de toekomstige hybride professional: Geef niet op en heb een lange adem. Ik heb ervaren, hoe meer energie je er insteekt, hoe meer je er op lange termijn voor terugkrijgt.

Comments

comments