Selecteer een pagina

bart-buijsNaam: Bart Buijs
Leeftijd: 36 jaar
Woonplaats: Alkmaar
Baan in loondienst: Instructeur signmaker en bpv begeleider bij het Horizon College Heerhugowaard (3 dagen)
Eigen onderneming: Webshop en interieurprojecten studio Gespuis. www.studiogespuis.nl (2 dagen + vrije tijd)
Wat weten weinig mensen van je? Dat ik eigenwijs ben!

Gaaf
Tijdens mijn vorige baan als projectleider bij een bekend ‘groot formaat printer’ begon het al te kriebelen. Ik merkte dat de spullen die ik hobbymatig verzamelde en verhandelde steeds populairder werden. In oktober 2015 schreef ik mij officieel in bij de KVK en begon mijn webshop en ontwerpstudio, Studio Gespuis. De meubels die ik verkoop hebben persoonlijkheid en zijn uniek. Een fulltimebaan in combinatie met mijn onderneming bleek lastig te combineren. Ik had het geluk dat ik snel een nieuwe baan vond bij het Horizon College. Als instructeur werk ik drie dagen. Ik sta de praktijklessen bij, daarin leer ik de leerlingen het belettering/signmaker vak. Het is allebei heel erg gaaf om te doen. Wel tijdrovend, maar tot nu toe goed te combineren.

Combineren
Ik combineer omdat ik een stuk zekerheid vind bij een grote organisatie. Ik kies er wel bewust voor om te combineren. Wat ik soms wel lastig vind, is dat veel mensen denken: ‘Je hebt een baan en je doet het ondernemerschap erbij.’ Voor mij is dat niet zo. Mijn hart ligt bij het zelfstandig ondernemen. Ik werk voor mezelf en heb mijn baan erbij. Uiteindelijk is mijn wens om een groter deel van mijn tijd aan Studio Gespuis te besteden.

Meningen
De omgeving heeft altijd wel een mening natuurlijk. Ten eerste kreeg ik al reacties op het feit dat ik van baan veranderde. Ze vroegen zich hardop af waarom ik op een school ging werken. Ik had toch een goede baan? Mijn antwoord is, ik doe wat ik leuk vind. Dat vind ik het belangrijkste, zelfs belangrijker dan meer inkomen.

Afgekaderd
Het combineren gaat best wel goed. Ik heb de mazzel dat de dagen op school duidelijk zijn gekaderd. In het onderwijs komt het combineren van banen vaak voor, dus ze zijn het ook gewend. De school is ook juist blij dat er mensen met ervaring uit de praktijk voor de klas staan.

Met Studio Gespuis koop ik in wat ik mooi vind en doe ik alleen projecten die die mij passen. Het lijkt vrij eenvoudig en ik denk wel eens, had ik het maar eerder gedaan. Dat is achteraf makkelijk praten, want de tijd was eerder niet rijp. Deze stap zetten met een koophuis en een gezin met drie kids (5, 8, 16), dat lukte gewoon niet eerder.

Tip!
Wees eerlijk en open, geef complimenten als je iets moois en inspirerends tegenkomt en werk samen. Dat werkt (aanstekelijk) al is dat soms op de lange termijn.

Comments

comments