Selecteer een pagina

Glenn HolsterNaam: Glenn Holster
Leeftijd: 29 jaar
Woonplaats: Amsterdam
Baan in loondienst: voorheen recruitment manager. En nu vooral trainer/coach bij Mazars
Mijn onderneming: Trainer/coach/facilitator vanuit GMH8
Bovenaan mijn bucketlist: Helikopter snowboarden in Canada
Wat weten weinig mensen van je? Ik heb de Kilimanjaro beklommen voor War Child

Veilig
Een paar jaar geleden heb ik mij verder verdiept in generatieverschillen. Ik kwam erachter dat generatie Y – waar ik toe behoor – steeds vaker banen combineerden of dingen naast hun werk deden. Dat was voor mij een trigger. Waarom zou ik niet voor mezelf beginnen? Ik ben toen gestart met mijn eigen bedrijf. Wat ik, in een hybride vorm, zie als een veilige manier van ondernemen. Ik loop weinig risico en het heeft mijn rol als trainer bij mijn werkgever heel erg versterkt. Eerst was ik recruiter, maar langzamerhand werd ik steeds meer gezien als trainer/coach. Die rol kenden we nog niet bij Mazars, maar nu dus wel! Want sinds september kan ik mij volledig richten op training, coaching & ontwikkeling. Ik heb binnen Mazars dus mijn eigen functie gecreëerd.

Focus
Toen ik voor mijzelf wilde beginnen en vertelde aan mijn werkgever was de eerste reactie: ‘Oh, ga je dan weg?’ Maar dat zag ik anders. Ik zag juist een mooie combinatie tussen enerzijds in loondienst zijn, anderzijds ondernemen. Het combineren is soms hectisch, maar gaat meestal erg goed. Ik ben van mijn directe collega’s de enige die hybride werkt en dat is soms wel wennen voor anderen. Ze vragen zich dan soms wel eens af of ik wel voldoende focus voor Mazars kan hebben.

Eigenzinnig
De reacties uit mijn omgeving zijn bovenal positief. Ze vinden het eigenzinnig, anders, ondernemend. En het is bij vlagen ook druk, dat wel. Ik heb een vriendin die ook ambitieus is met haar werk, dus we begrijpen elkaar gelukkig 🙂

Balans
Soms is het vinden van balans en rust wel eens lastig. Het is vooral een interne worsteling. Gevoelsmatig denk ik soms: ik moet vanavond nog wat werk doen, omdat ik dan de hele dag training heb gegeven. Ik heb alleen nog nooit de feedback gekregen: ‘je doet je werk niet goed, want je hebt een eigen bedrijf ernaast’. Ik zie ook echt dat het elkaar versterkt. Ik doe kennis en expertise buiten de organisatie op en daar hee mijn werkgever ook wat aan!

Tip!
Voor de hybride professional heb ik vooral één tip. Just do it! Heb het lef om het te doen en blijf daarin de balans zoeken. Het loopt door elkaar, zo krijg je door de dag heen op beide mailadressen mail en dat kan soms niet wachten tot je ‘werk’ of ‘bedrijf’-dag.
En voor de werkgever. Ik denk dat het alleen maar voordelen hee . De tijd van controle en beheersen is voorbij. Als werkgever moet je dit kunnen loslaten en jouw medewerker de ruimte geven en vertrouwen. Dat betaalt zich zeker terug.

Comments

comments