Selecteer een pagina

Esther SchippersNaam: Esther Schippers
Leeftijd: 36 jaar
Woonplaats: Den Haag (dichtbij het strand, jippie!)
Baan in loondienst: Opleidingscoördinator op de afdeling Learning & Development bij Aegon (38 uur)
Eigen onderneming: Yogadocent bij 100%YOGA ( +/- 10 uur)
Wat weten weinig mensen van je? Ik heb een kinderboek geschreven. ‘De avonturen van Sim.’
Wat staat er bovenaan je bucketlist? Mijn grote droom? Internationaal doorbreken met mijn eigen yoga imperium inclusief eigen kledinglijn.

Bewust van jezelf
Ik was al gestart met 100%YOGA toen ik drie jaar geleden bij Aegon begon als opleidingscoördinator. In 2011 schreef ik mij in bij de KVK. Het werk als opleidingscoördinator en als Yogadocente lijkt misschien verschillend. Maar als ik er verder over nadenk is er wel overlap. Bij ons op de afdeling Learning & Development gaat het over wie je bent en waar je behoe e aan hebt en met mijn yogalessen maak ik je bewust van wat je voelt. Het zijn twee verschillende dingen, maar ze helpen je allebei bewuster te zijn van jezelf.

Uren en euro’s
Op dit moment haal ik mijn inkomen voor zo’n 80% uit mijn vaste baan en 20% als yogadocent. Mijn wens is dat die verhouding een ommezwaai zal maken. Ik werk 38 uur bij Aegon en geef zo’n 10 uur per week yogalessen. Dat doe ik bij verschillende sportscholen die mij kunnen inhuren en geef ook les op mijn eigen locatie.

Geluk
Yoga is niet voor iedereen, maar als ik iedereen hetzelfde blije gevoel kan geven aan het einde van de les als ik zelf heb, dan ben ik heel gelukkig.

Slapen
Het is best wel buffelen om dit allemaal te combineren. Uit mijn omgeving krijg ik vaak terug dat ze het hartstikke leuk vinden dat ik naast mijn werk nog een andere passie heb en er daadwerkelijk wat mee doe. De tweede reactie is dan vaak, hoe doe je dat dan allemaal? Mijn antwoord is dan: “Who needs sleep?” Ik vind wat ik doe zo onwijs leuk en krijg er dus energie van. Ook al heb ik een rotdag, als ik dan een lesje geef dan word ik daar blij van. Dan is mijn batterij ook opgeladen.

Les aan collega’s
Mijn werkgever is ook enthousiast over mijn ‘tweede leven’. Zo enthousiast zelfs dat ik de ruimte heb gekregen om een yoga pilot te doen. Het afgelopen half jaar heb ik twee keer in de week lesgegeven aan mijn collega’s. Dat was ontzettend leuk om te doen en ik hoop natuurlijk op een vervolg.

Uitdaging
Het blijft een uitdaging om te plannen. Ook vind ik lastig dat ik geen acquisitie kan doen als ik op mijn werk zit. Ik zeg altijd: Hoezo zit er maar 24 uur in één dag? Kunnen we geen dagen hebben van 48 uur?

Comments

comments