Selecteer een pagina

Thomas MesNaam: Thomas Mes
Leeftijd: 42 jaar
Woonplaats: Baarn
Baan in loondienst: Projectmanager ICT, Hogeschool voor de Kunsten
Eigen onderneming: Freelance website- bouwer en ontwerper bij Messy.nl en start up Whatappik. In die app kunnen mensen hun (online) aankopen en bezittingen bijhouden en ze vervolgens weer delen, verhuren en verkopen.
Bovenaan je bucketlist: Dat ik mij volledig kan gaan richten op het ondernemen en dat mijn start-up een succes wordt!

Combineren
Zowel in mijn baan als zzp-er ben ik bezig met ICT en internet. Bij de Hogeschool is het meer projectgericht en als zzp-er is het meer ontwerpgericht. Waar ik het ene leer kan ik het andere weer gebruiken. Voor de start-up komt het eigenlijk allebei helemaal samen. Internet, projecten, management en design. De ultieme combinatie!
Ik combineer voor de variatie en om het extra inkomen. Met mijn vaste baan heb ik een basisinkomen, maar met mijn freelance- opdrachten erbij is het leuk extra geld verdienen. Daarnaast geeft het een stukje vrijheid. Ik houd van de variatie in werkzaamheden. Ik wil geen vijf dagen op kantoor zitten!

Tijd tekort
Ik heb vrij vaak tijd te kort om alles te realiseren wat ik zou willen, maar het combineren van het werk gaat eigenlijk heel goed. Op dit moment haal ik mijn inkomen voor 2/3 uit mijn vaste baan (3 dagen) en 1/3 uit zelfstandig werk (1 tot 2 dag). 1 dag in de week werk ik aan de startup. Dat is vooral investeren :).

Jaloers
Mijn omgeving is wel eens jaloers dat ik naast mijn werk ook aan het ondernemen ben. Een paar vrienden met fulltime banen lopen met bedrijfsideeën rond, maar komen er niet aan toe. Ze blijven zeggen ‘ooit wil ik voor mezelf beginnen’. Ik zeg dan, maak die tijd!

Voordelen
Mijn werkgever vindt de combi baan en ondernemerschap prima. Ze zijn erg flexibel. Ideaal, toch! Ik heb veel vrije dagen en als ik aangeef dat ik het druk heb met freelance-werkzaamheden dan kan ik vakantiedagen opnemen. Ze hebben er ook echt wel voordeel aan, als er wat ontworpen moet worden dan doe ik dat zelf.

Basisinkomen
Ik haal veel voldoening, plezier maar ook geld uit het combineren. Een basisinkomen en zekerheid haal ik uit mijn vaste baan en met grote freelance opdrachten vul ik dat inkomen goed aan. Als ik heel veel opdrachten zou hebben, dan zou ik de stap naar ondernemerschap wel willen maken. Nu wint de zekerheid van een vast inkomen. Ik heb toch een huis, gezin en drie kinderen te verzorgen!

Tip!
Ik merk bij mezelf dat het vrijmaken van extra tijd (in overleg met je werkgever) veel voldoening geeft. Dus maak er tijd voor! Overleg het, ga een dag minder werken. Of neem een paar maanden vrij. Sommige werkgevers willen het niet of stimuleren het niet (soms staat het in contracten). Kijk daar goed naar en ik geloof dat het echt gaat veranderen. Hedendaagse bedrijven en internetbedrijven zijn er al veel flexibeler in.

Comments

comments